Om Flatanger

Flatanger er en klatredestinasjon utenom det vanlige med klatring i både høyt og lavt terreng, fantastiske omgivelser og et rikt dyreliv.

Tina Hafsaas på Syvsover 7b i solnedgang. Foto: Marco Zanone
Tina Hafsaas på Syvsover 7b i solnedgang. Foto: Marco Zanone

Klatring

Sportsklatring

Hulen Hansehallaren på Strøm tilbyr sportsklatring i verdensklasse og huser blant annet en av verdens hardeste ruter, Silence 9c. I tillegg finnes det kvalitetsruter på alle nivåer, se vår liste med anbefalte ruter lenger ned. Steinkvaliteten er unik og enhver rute er en opplevelse. Klatringen er i gangavstand fra huset. Glasøyfjellet har også etablert sportsklatring på bolt, hvor mange fremdeles er prosjekter, og potensialet for videre utvikling er stort.

Klatrefører: Nord-Trøndelag Selected Climbs, Climb Norway

Buldring

Området tilbyr også etablert buldring på Kongensfjellet, Glasøyfjellet, Vik og Kvaløyseter. Sommeren 2020 ble det etablert opp mot 60 buldre, alle loggført på det digitale klatrenettstedet 27crags.com, og potensialet for videre utvikling er fortsatt enormt, spesielt på 6-er og 7-er tallet. Annen fantastisk buldring i området er Hasvåg en time kjøretur unna, og i nabokommunen finnes buldreparadiset Vingsand 1,5 time unna. Begge anbefales på det varmeste.

Buldrefører: 27crags.com, buldreinfo.com

Anbefalte linjer

Sportsklatring

Gulrot tyven 6b+
Tungt møblement 7a+
Syvsover 7b
Kykkeli 7b
Waliserne kommer 7b+
Berntsenbanden 7c
Bondeanger 7c
Påltergeist 7c+
Eventyrblanding extension 8a 
Flaggermusmannen 8a
Nagells drømmedieder 8a+
Elden Inuti 8a+
Doorkeeper 8b
Nordic Flower 8b+
Muy Verdes 8c
Nordic Plumber 8c
Valkyrie 8c
Odins Øye 8c+ 
Thors Hammer 9a 

Buldring

Stegosaurus ståstart 3/sittstart 5, Kongensfjellet
Stranddong 6B, Vik
Monolitten 6C, Knatten
Skogmåsens Hevnetokt 6C+, Glasøyfjellet 
Tyskertøs 7A, Kongensfjellet
Marskalkdatterens Vals 7A, Knatten
Lord Klegg 7B, Glasøyfjellet 
Professor Sprut 7C, Kongensfjellet
Rampensau 7C+, Kongensfjellet
More Than I Had 7C+, Glasøyfjellet
Swiss Features 7C+, Glasøyfjellet
Tåiga 8A, Kongensfjellet
Big Fish ståstart 8A/sittstart 8B
Brazzers 8A+, Kongensfjellet
Panzerknacker 8A+, Glasøyfjellet
Melkespannet 8B, Vik
Panthera 8B/8B+, Glasøyfjellet

Lauvsnes

Fem minutter kjøretur fra huset ligger kommunesenteret Lauvsnes. Der finnes matbutikken "Spar Flatanger" med et lite utvalg fra apotek og det du måtte trenge for å fiske middag. Nærmeste vinmonopol er Namsos eller Steinkjer, og der finnes ellers det meste av butikker. 

Båtutleie

Einvika, Vik og Zanzibar har båtutleie. Det er mange øyer å utforske og vi anbefaler å se fjorden fra båt. Flatanger Adventure har kajakkutleie.

Lokal mat

Mellom Vik og Kvaløyseter finnes selvbetjent utsalg av egg fra lokal gård Vik Midtre. De har også selvbetjent stasjon over skolen i Lauvsnes. Kan betales kontant eller med Vipps.

Er du heldig kan du få kjøpt ferske reker rett fra havna i Lauvsnes. Skilt annonseres utenfor Spar noen dager i forkant. Følg med!

Ikke glem fiskestangen! Fisk fra havet gir gode middager og det er sjeldent man kommer hjem tomhendt. Det vanligste å få på kroken er torsk, sei, lyr og makrell. Har du glemt stang, mistet sluk, eller mangler annet utstyr kan det meste kjøpes på Spar.